Wat is het verschil tussen een zelfstandige mailbox en doorsturen naar?

Je kunt je e-mail op 2 manieren ontvangen:

• Zelfstandige mailbox
  • Automatische forwarding

Als je een zelfstandige mailbox aanmaakt, maak je daadwerkelijk een ruimte aan op onze server. Je kunt die ruimte zien als je met je gebruikersnaam (dat is je e-mailadres) en wachtwoord inlogt in je webmail (dat is je domeinnaam, maar dan met webmail in plaats van www). Je mail kun je verzenden en ontvangen vanuit de webmail, maar je kunt je mailaccount ook instellen in bijvoorbeeld Outlook (volg in dat geval het stappenplan op www.mooiesite.nl/mail).

Bij forwarding (en aliassen) wordt er geen fysieke mailbox voor je gemaakt. De mail wordt gewoon automatisch doorgestuurd naar een e-mailadres naar keuze. Bijvoorbeeld naar je Hotmail-, Gmail- of Planet-adres. Aangezien zo'n mailaccount geen eigen mailbox heeft, kun je niet inloggen om e-mail te versturen vanaf het e-mailadres dat je hebt aangemaakt. De mails verstuur je dan dus gewoon vanaf bijvoorbeeld je Hotmail-, Gmail- of Planet-adres.

---Zie ook---
Hoe verander ik een zelfstandig e-mailadres in een automatische forward?
Hoe verander ik een forward e-mailadres in een adres met een zelfstandige mailbox?