Hoe kan ik mijn ontvangen e-mails lezen?

Je maakt je e-mailadres(sen) aan via Instellingen > E-mailaccounts in de Online beheeromgeving. Als je je mailaccount aanmaakt als "Zelfstandige mailbox" zijn er 2 manieren om je e-mail te lezen en te versturen:

• Webmail
  • Mailprogramma op je computer

Webmail

Webmail is een soort website waarop je je e-mail kunt lezen en beantwoorden. De mail die je er ziet, staat niet op je eigen PC, maar bij Mooiesite.nl op de server. Omdat het een website is, kun je er vanaf iedere computer met internet naartoe. Je bereikt je webmail door achter je domeinnaam /webmail te typen.

Mailprogramma op je computer

Als je veel mail wil bewaren, is het het handigst de mail binnen te halen op je eigen PC. Het voordeel van deze methode is dat je de e-mail lokaal en dus snel toegankelijk beschikbaar hebt. Dat maakt het doorzoeken van grote hoeveelheden e-mail eenvoudiger en vaak ook sneller. Je mailbox is bij Mooiesite.nl 100MB. Op je eigen PC is je mailbox in principe net zo groot als je harde schijf.

E-mail programma's zoals Outlook, Windows Livemail of Thunderbird staan op je computer. Als je je e-mail programma instelt met de gegevens die van Mooiesite.nl hebt gehad, haal je de mail daarna meestal van de server af. De mail die je hebt binnengehaald, staat dan dus niet meer op de server, maar op je eigen computer.