Hoe stel ik mijn mail in in Outlook 2010?

Door middel van het stappenplan in deze handleiding kun je eenvoudig en snel je e-mailprogramma aanpassen.

1. Start het programma Microsoft Outlook 2010
  2. Klik op de Outlook 2010-werkbalk op de tab Bestand
  3. Klik net boven de knop Accountinstellingen op Account toevoegen
  4. Klik op Serverinstellingen of extra servertypen handmatig configureren en klik vervolgens op Volgende
  5. Selecteer in de pagina Service kiezen van de wizard Internet-e-mail en klik vervolgens op Volgende
  6. Bij "Uw naam" voer je je eigen naam in (bijvoorbeeld "John Jansen")
  7. Bij "Emailadres" voer je het door Mooiesite.nl doorgegeven e-mailadres in (bijvoorbeeld "info@zelfproberen.nl")
  8. Selecteer onder Accounttype de optie IMAP of POP3
  9. Bij "server voor inkomende mail" vul je je domeinnaam in, maar zonder http://www. ervoor
  10. Bij "server voor uitgaande mail" vul je je domeinnaam in, maar zonder http://www. ervoor
  11. Bij "Gebruikersnaam" vul je de gebruikernsaam in, dat is je volledige e-mailadres
  12. Bij "Wachtwoord" voer je het wachtwoord in dat je hebt ingesteld bij Instellingen > E-mailaccounts in de Online beheeromgeving
  13. Vink de optie "Wachtwoord onthouden" aan
  14. Let op dat de optie "Beveiligde-wachtwoord (SPA) verificatie is verplicht" niet staat aangevinkt
  15. Klik rechtsonder op de pagina op Meer instellingen
  16. Vink op het tabblad Uitgaande server "Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist" aan
  17. Voer bij Aanmelden met je gebruikersnaam en wachtwoord opnieuw in (let op: je gebruikersnaam is je volledige e-mailadres)
  18. Klik op Ok
  19. Klik op de pagina Nieuw account toevoegen op Volgende
  20. Nadat je account is getest door Outlook 2010 klik je op Sluiten om het dialoogvenster Accountinstellingen testen te sluiten
  21. Klik op de pagina Informatie compleet op Voltooien
  22. Klik op de pagina Accountinstellingen op Sluiten

Je mail is nu ingesteld, zodra je klikt op "Verzenden & Ontvangen" haal je je mail op van de server en verzend je de mail in je Postvak Uit.